Malgrat recollirà signatures pels refugiats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

refugiatsLa iniciativa l’ha impulsat la plataforma Casa Nostra Casa Vostra per demanar a les administracions que actuïn davant la crisi migratòria. Per això, aquest cap de setmana han organitzat una gran recollida de signatures arreu de Catalunya. Són diversos els municipis que s’hi han sumat sota el lema #volemacollir a través d’entitats i associacions que formen part de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra.

A Malgrat de Mar, és l’associació Malgrat Acull la que organitza tant dissabte com diumenge la recollida de firmes amb un estand a la Plaça de l’Església i el diumenge a l’arxiu municipal. La finalitat és signar el manifest que més endavant es presentarà al Parlament per exigir l’actuació de les institucions en l’acollida de refugiats. Ho explica la Núria Tomàs, de Malgrat Acull.

El proper 11 de febrer es farà el concert per a les persones refugiades al Palau Sant Jordi i el 18 la campanya culminarà amb una manifestació a Barcelona.

A més, Malgrat Acull també organitza aquest diumenge l’acte “El Camí de les Maletes”, una activitat que ja s’havia programat el mes de desembre i que finalment s’ha ajornat fins aquest cap de setmana. Es tracta d’una caminada solidària per Malgrat a través de la qual s’aniran explicant relats de persones refugiades. Els participants han de dur una maleta. L’objectiu és simular i posar-se a la pell dels refugiats, per tal que mentre recorren els carrers del centre del municipi i escoltin les històries s’acostin a aquells que fugen de la guerra i han de travessar fronteres.

“El Camí de les Maletes” compta amb el suport de Casa Nostra, Casa Vostra i l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Cal fer una inscripció prèvia per organitzar els grups.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics