URGENT

Creix l’atur a PLF

Compartiu aquesta història

El gener ha tancat amb 615 palafollencs a les llistes de l’atur, 4 més que al desembre, quan n’hi havia 611. Tot i això, és el millor inici d’any registrat des de la crisi lluny del gener negre del 2013, quan hi havia 915 persones sense feina.

Es recupera la tendència a l’alta que s’havia interromput al  desembre, quan es trencava l’augment que s’havia registrat des del setembre fins al novembre, sumant aturats. El gener, però, no ha continuat la tendència de l’últim més de l’any de reduir els palafollencs a l’atur.

La taxa al municipi és la segona més baixa de la zona. Tordera, tot i que només suma una persona a l’atur i se situa en 1.293, és el que té una taxa d’atur més alta, amb el 18.18%.

El segueix Pineda que resta 24 persones sense feina però es manté també com un dels municipis amb l’index més elevat, del 18.16%. Santa Susana baixa fins als 200 aturats, mentre que Blanes en suma 24 i ascendeix fins als 3.241 amb una taxa del 14.95%.

Malgrat de Mar és on la taxa es manté més baixa, amb el 13.72% i un total d’aturats que al gener s’ha situat en 1.358.

Palafolls, Tordera i Blanes són els únics municipis on ha crescut la llista d’aturats, mentre que Malgrat, Pineda i Santa Susanna van a la baixa.

Pel que fa al global de la comarca, l’atur ha baixat fins als 28.919, després de reduir-se en 150 persones. L’índex al Maresme es manté al 14%.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics