El llibre “Cases amb eixida i hort” ja es pot recollir a l’Ajuntament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

salicruAquest divendres s’ha posat a l’abast dels palafollencs l’exemplar gratuït del llibre de Xavier Salicrú, un pinedenc apassionat per la història local que viu des de fa anys a Sant Genís. Es podrà recollir un dels 700 exemplars que s’han editat de dilluns a divendres en horari d’atenció al públic, de les nou del matí a les dues del migdia.

“Cases amb eixida i hort, aproximació als orígens urbans de Palafolls. Segles XVI-XX” fa un repàs a l’evolució del nostre municipi, concentrant-se en els dos nuclis principals, que són Sant Genís i Les Ferreries. L’obra de Salicrú és molt gràfica, gràcies als plànols que un pot trobar-hi i que retraten el creixement notori de Palafolls durant més de cinc-cents anys.

A més, també s’hi inclou una anàlisi de les cases més antigues del poble. Segons el propi autor, diferents arxius i entrevistes personals que ha realitzat apunten que a l’any 1921 Palafolls estava ocupat per 125 cases.

L’entrega gratuïta d’aquest exemplar és un ritual que l’Ajuntament de Palafolls fa cada any per Nadal. La col·lecció la completen gairebé una vintena d’obres, habitualment relacionades amb la història local.

La iniciativa va començar el 1989 amb “L’estany Bufador”. El seu propòsit és recopilar llibres que expliquin el poble, ja sigui històrica, natural o socialment, i potenciar al mateix temps el treball d’investigació i divulgació d’aspectes locals.

El proper llibre sortirà a la llum a l’abril i es publicarà per Sant Jordi. Com ha passat en anys anteriors, serà un treball de recerca elaborat per estudiants de batxillerat. Es tracta d’“Obre la finestra”, un recorregut naturalista per Palafolls. Aquest és el quart títol de la col·lecció “Font del Ferro”, que cerca reconèixer els millors treballs de recerca basats en Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics