Es reprenen les obres del Pla Parcial Costa Brava

Pla parcial Costa Brava. AJ. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les màquines han començat dijous passat amb els primers moviments de terres per aplanar i donar forma als terrenys on s’ha de fer el Pla Parcial Costa Brava. Aquest projecte urbanístic compta amb gairebé nou milions d’euros de pressupost i comprèn els terrenys situats entre la rotonda de Mas Borinot i la rotonda dels Focs, al costat dret de la carretera d’accés a la Costa Brava.

El pla urbanístic va ser aprovat fa ja nou anys, al 2008. Llavors es van realitzar algunes obres, com obertura de carrers i moviment de terres tot i que es va suspendre passat un any pel cop de la crisi.

A posteriori s’han fet alguns arranjaments més, però va ser al setembre passat quan la Junta de Compensació va presentar una modificació del projecte original, que encara es troba en una fase d’aprovació definitiva però que no ha detingut els primers treballs urbanístics.

L’Ajuntament de Blanes considera aquesta posada en marxa del projecte com una revifada del sector. Es preveu la construcció d’uns 500 pisos inclosos en el planejament inicial.

La primera fase abasta des de la rotonda de Mas Borinot fins a l’alçada de l’Escola Sa Forcanera. Es preveu un termini d’execució d’un primer any. Quan estigui construït l’eix viari que travessarà longitudinalment tots els terrenys, s’iniciarà la segona, que s’enllestirà en uns 11 mesos segons s’estima, millorant així els fluxos de circulació en el conjunt del municipi. Una zona que es revestirà de tota una sèrie de blocs de pisos, locals comercials i zones verdes, entre altres.

Ara per ara, regidors i tècnics de l’Ajuntament presenten el projecte als barris propers a la zona. La setmana passada s’ha fet una primera presa de contacte amb l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, i en uns dies es repetirà al local de l’Associació de la Pedrera-Carretera de Lloret. A més, també s’està senyalitzant el curs per on discorren les rieres descobertes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics