L’ANC de PLF es mobilitza davant el TSJC

Artus Mas, Joana Ortega i Irene Rigau sortint del TSJC. Josep Garcia

Més de 160 autocars i al voltant de 50.000 persones segons els organitzadors s’han mobilitzat aquest matí en suport al judici per l’organització del 9N contra l’expresident Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau. Se’ls acusa de prevaricació i desobediència.

Més d’una desena de palafollencs han participat en la mobilització convocada per les entitats sobiranistes. Són 10 els que s’hi han desplaçat amb l’autocar de Pineda més els que s’han mobilitzat amb vehicle propi. L’ANC de Palafolls no ha concretat cap xifra del total de veïns que s’hi han desplaçat, però als 10 que hi ha anat amb autocar cal sumar-hi els que han agafat el vehicle propi. Tots ells han viscut en primera persona la concentració al passeig Lluís Companys davant el TSJC.

Per Josep Garcia, de l’ANC del municipi i present aquest matí a la mobilització, assegura que la participació ha desbordat qualsevol previsió inicial.

Una part dels palafollencs allà presents han rebut a Mas, Ortega i Rigau i la comitiva a uns 50 metres de l’Arc Triomf  sota el lema “El 6F ens jutgen a tots”. El judici l’han seguit a través d’un sistema de megafonia instal·lat al carrer.

Garcia ha qualificat l’esdeveniment d’històric. La fiscalia demana fins a 10 anys d’inhabilitació per a Artur Mas, i 9 per a Ortega i Rigau. No han respot les preguntes de la fiscalia ni de l’acusació particular, només les de la defensa.

Mentre ha declarat Mas han despenjat la bandera espanyola del  TSJC, una intervenció en la que s’ha atribuït la responsabilitat de tot, tant de la celebració de la consulta després de la resolució del Constitucional, idear el procés participatiu i convocar eleccions després del resultat.

Concentració davant el TSJC. Josep Garcia
Concentració davant el TSJC. Josep Garcia

Ortega ha defensat que de l’execució se’n van encarregar els voluntaris i que no hi va haver cens electoral, pel que no es van utilitzar dades protegides. Rigau ha negat qualsevol tipus de “coacció” cap als responsables dels  centres educatius i ha assegurat que no va rebre cap requeriment del Tribunal Constitucional sobre les possibles conseqüències de la celebració del 9N.

Centenars de persones, entre ells palafollencs segueixen les declaracions en directe a les portes del Tribunal. La concentració l’ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. A un quart i cinc d’una s’ha donat per finalitzada la sessió i continuarà demà a partir de les 9.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics