URGENT

S’endarrereix l’arribada de la fibra òptica

Compartiu aquesta història

Segons ha informat la companyia Telefònica, en data d’avui el desplegament de la fibra òptica al municipi és de només el 4%. L’empresa rectifica l’última previsió amb la que calculaven que arribaria durant el primer trimestre del 2017 amb una cobertura del 70%.  Ara, la previsió s’allarga fins al novembre del 2017, vuit mesos després del que s’havia anunciat al desembre.

Durant la setmana passada fins avui dilluns operaris han treballat fent passar el cablejat de fibra aprofitant els mateixos cables de coure. Segons fonts de la companyia un cable es dirigeix cap a Sant Lluís i l’altre cap al centre del municipi. De fet, la mateixa Telefònica apunta que podria estar enllestit fins i tot abans, però de moment, la previsió d’enguany és que arribi a finals del 2017.

Les mateixes fonts asseguren que el percentatge de cobertura és sobre l’extensió total del municipi i no del nucli urbà.

Pel que fa Malgrat, el desplegament ja és del 40% i preveuen que de cara al novembre s’augmenti fins al 85%. En el cas de Malgrat ja és possible contractar el servei, mentre que a Palafolls encara no.

Els treballs fa temps que han començat i al desembre la companyia calculava que al març ja s’hauria fet passar tot el cablejat, ja que aprofiten el de coure ja existent i els treballs no requereixen cap tipus d’obra.

Un cop s’hagi fet passar tot el cablejat, es repartirà als usuaris una carta informativa on concretarà la data en què es pot començar la contractació de la fibra, que permetrà multiplicar la velocitat d’internet, ja que permet navegar a uns 100 megabytes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics