El RIP reivindica les dones en la cultura

Laura Borràs (esquerra), directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Montse Castellà (dreta) cantautora tortosina. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Laura Borràs (esquerra), directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Montse Castellà (dreta) cantautora tortosina. RP
Laura Borràs (esquerra), directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Montse Castellà (dreta) cantautora tortosina. RP

Poesia, música i dues dones professionals del món de la cultura. El cicle del RIP “Dones que parlen. Converses entre escriptores” s’ha estrenat aquest dimarts al vespre amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Montse Castellà, cantautora tortosina.

És la primera d’una sèrie de xerrades que busquen donar veu a les dones relacionades amb el món de la cultura i reivindicar el seu paper en la societat. La trobada entre Borràs i Castellà ha girat al voltant de la Taula Inestable d’Enric Miralles de la Biblioteca Municipal. La xerrada ha combinat les reflexions i lectura d’ un recull de poemes de dones escriptores, amb les cançons i la música en acústic de la cantautora Montse Castellà. Ho explica la mateix a Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Des de les Lletres Catalanes, Borràs apuntava que cal una tasca per visualitzar els treballs de les dones escriptores: “n’hi ha i són boníssimes” deia,  “però no se’ls havia concedit l’espai”.  La institució, des que Borràs va entrar al capdavant, ha editat un recull de poemes de dones escriptores, precisament per posar en valor i donar veu i visualització a les dones del món de la literatura. Per la seva banda, Montse Castellà ha remarcat la importància de cicles com el que ha organitzat al RIP per contribuir a aquesta visualització i apuntava com és la pròpia biologia ha dificultat precisament la dedicació plena de les dones en el món de la creació.

Per Castellà la situació està canviant i cada vegada es dóna més pes a les dones en el món de cultura per mostrar la presència femenina. La cantautora tortosina ha inaugurat recentment el festival Barnasants amb les altres 3 integrants, també dones, del grup Les Kol·lontai.

Tant Borràs com Castellà han posat en valor el talent femení en la creació tant literària com musical. El RIP continuarà aquest cicle de “Dones que parlen” el 3  de març amb la poetessa Dolors Miquel i l’escriptora i periodista Flàvia Company.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics