Malgrat estalvia de mitjana un 22% en la II Marató d’Estalvi Energètic

Biblioteca La Cooperativa
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Durant la primera setmana en què Malgrat participa en la segona Marató d’Estalvi Energètic, que va començar a el primer de febrer i que s’allargarà fins l’últim dia del mes, de mitjana, els 3 equipaments que hi participen  han estalviat un 22%.

Hi participen 3 immobles municipals: la Biblioteca La Cooperativa, l’Escola Marià Cubí i Soler i el pavelló Germans Margall. Durant quatre setmanes s’intentarà reduir el consum elèctric, de gas i d’aigua. De moment, en la primera valoració una setmana després, només s’ha aconseguit un estalvi d’aigua a l’escola Cubí.

Segons dades de la Regidoria de Medi ambient, el pavelló és l’equipament que ha estalviat més, un 36% en electricitat i gairebé un 30% en gas, però no s’ha reduït el consum d’aigua. A la Biblioteca també s’ha reduït el consum d’electricitat un 24%, pel que fa  a l’aigua s’ha produït una avaria i no s’ha comptabilitzat el consum i de gas no en disposa. A l’escola Marià Cubí l’estalvi elèctric és del 30%, el gas un 11% i l’aigua un 6%. És l’únic que durant els primers dies ha reduït aquest últim.

A la 2a Marató d’Estalvi Energètic hi participen 12 municipis més, entre ells també Pineda. L’objectiu és reduir  durant el mes de febrer els consums d’aigua, electricitat i gas i destinar els diners que s’estalviïn a combatre la pobresa energètica. Els usuaris dels equipaments tenen un paper fonamental per aconseguir reduir-ne el consum, i a més, des de l’anterior regidoria de Medi Ambient s’havia apuntat que la intenció és que les bones pràctiques que s’utilitzin durant aquest mes, es puguin traslladar a la resta de l’any.

En consum elèctric, del total dels 61 equipaments que hi participen, 51 han estalviant, 5 han consumit més i només 3 han tingut el mateix consum. D’aigua, la majoria la meitat no ha reduït el consum i de gas ho han fet 39 dels 48 totals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics