URGENT

Malgrat estalvia de mitjana un 22% en la II Marató d’Estalvi Energètic

Compartiu aquesta història

 

Durant la primera setmana en què Malgrat participa en la segona Marató d’Estalvi Energètic, que va començar a el primer de febrer i que s’allargarà fins l’últim dia del mes, de mitjana, els 3 equipaments que hi participen  han estalviat un 22%.

Hi participen 3 immobles municipals: la Biblioteca La Cooperativa, l’Escola Marià Cubí i Soler i el pavelló Germans Margall. Durant quatre setmanes s’intentarà reduir el consum elèctric, de gas i d’aigua. De moment, en la primera valoració una setmana després, només s’ha aconseguit un estalvi d’aigua a l’escola Cubí.

Segons dades de la Regidoria de Medi ambient, el pavelló és l’equipament que ha estalviat més, un 36% en electricitat i gairebé un 30% en gas, però no s’ha reduït el consum d’aigua. A la Biblioteca també s’ha reduït el consum d’electricitat un 24%, pel que fa  a l’aigua s’ha produït una avaria i no s’ha comptabilitzat el consum i de gas no en disposa. A l’escola Marià Cubí l’estalvi elèctric és del 30%, el gas un 11% i l’aigua un 6%. És l’únic que durant els primers dies ha reduït aquest últim.

A la 2a Marató d’Estalvi Energètic hi participen 12 municipis més, entre ells també Pineda. L’objectiu és reduir  durant el mes de febrer els consums d’aigua, electricitat i gas i destinar els diners que s’estalviïn a combatre la pobresa energètica. Els usuaris dels equipaments tenen un paper fonamental per aconseguir reduir-ne el consum, i a més, des de l’anterior regidoria de Medi Ambient s’havia apuntat que la intenció és que les bones pràctiques que s’utilitzin durant aquest mes, es puguin traslladar a la resta de l’any.

En consum elèctric, del total dels 61 equipaments que hi participen, 51 han estalviant, 5 han consumit més i només 3 han tingut el mateix consum. D’aigua, la majoria la meitat no ha reduït el consum i de gas ho han fet 39 dels 48 totals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics