Rufián defensa a PLF que el procés es troba en un moment immillorable

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El diputat d’ERC al Congrés dels diputats, Gabriel Rufián, va ser divendres passat a Palafolls on  va oferir una conferència sobre el procés al casal d’avis. En declaracions a aquesta emissora, Rufián ha continuat mostrant-se partidari del Referèndum Unilateral d’Independència “sota la legalitat catalana”, que redueix el procés a un exercici democràtic.

Pel diputat republicà el procés es troba en el millor moment possible tenint en compte que el govern està determinat a tirar endavant el referèndum, diu; hi ha una majoria parlamentària i milers de ciutadans que reclamen la votació als carrers. Rufián posa com exemple el Regne Unit, on l’aleshores president de dretes, David Cameron, va permetre la votació i va guanyar el “No”.  Lamenta, però, que sigui “impossible” aquest escenari a Espanya.

El republicà que viu la política a Madrid, ha defensat que tot i voler tirar pel dret davant l’ immobilisme de l’Estat és important que ells continuïn a Madrid per defensar què passa a Catalunya i no deixar el futur del país en mans de Ciutadans.

El judici contra el 9N també es va posar sobre la taula, un dels principals temes d’actualitat de la setmana passada. Emilio Sánchez-Ulled que assegurava: “la fiscalia no depèn del govern espanyol i que no havien rebut cap indicació que vingués d’allà, s’ho creguin o no”. Rufián responia.

La xerrada al casal d’avis va omplir el local amb vora 200 persones. El diputat va defensar el vot als 16 anys, l’increment en despesa social dels pressupostos i va apuntar que els mesos que vindran són crucials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics