La L5 es manté i dobla els usuaris

El bus de la L5, operat per Transports Pujol.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El bus de la L5, operat per Transports Pujol.
El bus de la L5, operat per Transports Pujol.

Ja fa dos anys que està en funcionament i forma part de les inversions que s’han inclòs en el pressupost d’enguany que es va aprovar el mes de gener. La línia de transport urbana connecta els barris amb el centre de Palafolls.

Tot i que el regidor de governació, Rafel Cubarsí, manté que segons dades de la companyia, s’ha doblat els usuaris, fins a 20 diaris de mitjana, el cost no és rentable. Malgrat això, defensa que han mantingut la línia que connecta les urbanitzacions amb el centre.

Els principals usuaris són alumnes de l’Institut Font del Ferro que viuen a les urbanitzacions de les afores del municipi. Ràdio Palafolls ha pujat al bus una tarda laborable qualsevol i cap a quarts de 3, quan el vehicle fa parada prop de l’institut, hi entren uns nois i noies. Tots són estudiants de 1r i 2n d’ESO de l’Institut. Els horaris laborables dels seus pares dificulta que els duguin al centre des de les urbanitzacions. El bus els permet no haver de fer malabars amb horaris. Escoltem en Rubén i l’Elisenda.

La majoria viu a Mas Reixach, i alguns també a Sant Lluís. Si el servei no hi fos, apunten que haurien d’anar a classe a peu o quedar-se a dormir a casa de familiars. Són l’Ethan i en Rubén.

Però també tenen consells de millora. Apunten que la sortida del primer bus a les 7.30h és justa per arribar a temps a classe i que a vegades poden arribar amb les classes ja començades. A més, si es desplacen a la tarda el centre després no tenen com tornar perquè l’últim servei fins a Mas Reixach acaba a les 17.30h. Escoltem la Cristina.

Des de l’oposició, ERC demana que s’inverteixi en publicitar el servei. Reconeixen que no hi ha un costum d’utilitzar el transport públic i que ha tingut una bona evolució pel que fa a usuaris.

La L5 funciona des del setembre del 2015, i tot i el baix nombre d’usuaris, que ha crescut últimament, el consistori garanteix la seva continuïtat si més no fins a finals d’any. La línia connecta Mas Reixach, Sant Genís i Sant Lluís amb el nucli amb uns horaris lligats als centres educatius. El servei no és però exclusiu dels estudiants, no és un bus escolar. El bitllet senzill costa 2.15€, però hi ha altres títols integrats com ara la T-10, o la T-16, aquesta última permet accés il·limitat fins als 16 anys amb un cost inicial de 35 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics