Vivelles reprèn les passejades guiades per explicar els antics oficis forestals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat Vivelles Cultura i Entorn estrena el 2017 amb la primera caminada de l’any titulada “Petjades de Bosquerols. Torna aquest diumenge i ho fa amb una ruta guiada a l’entorn de Sant Genís on es resseguiran les restes d’antics oficis de bosc. En les diverses parades s’explicarà en què consistien aquestes feines de les que encara queden restes a l’entorn. Ho explica Xavier Salicrú, membre de Vivelles.

Els boscos els omplien persones que s’hi guanyaven la vida, però aquest món ha anat desapareixent. Amb l’objectiu de resseguir el rastre d’aquestes antigues feines que moltes d’elles s’han perdut, els participants faran un recorregut que s’enfilarà fins al turó d’en Serra. Cal dur esmorzar, beure i bon calçat. No és una ruta complicada i és apte per a tothom que estigui acostumat a caminar.Posant la vista a la primavera, ja estan preparant la sortida conjunta amb entitats de Malgrat de Mar i Santa Susanna l’1 de maig.

L’entitat ja fa temps que organitza aquestes rutes per conèixer l’entorn i el passat històric a través de les restes que queden a la natura. D’entre les que s’han organitzat anteriorment, hi ha la passejada amb la que es va explicar la Guerrra de Successió entorn a episodis que va viure Palafolls.

L’excursió d’aquest diumenge sortirà a les 9 del matí des de l’antiga escola de Sant Genís.

vivelles

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics