Els Maduixots estrenen temporada amb l’Escola de Castells

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Pilar dels Maduixots al Castell de PLF al Calendari del 2016 / Autor: Castellers Alt Maresme
Pilar dels Maduixots al Castell de PLF al Calendari del 2016 / Autor: Castellers Alt Maresme

El descans dels Castellers de l’Alt Maresme s’ha acabat. A finals de novembre donaven per tancada la temporada del 2016, tot i que van interrompre les vacances el dia de la cavalcada de Reis. Avui donen el tret d’inici a la temporada 2017 amb l’Escola de Castells. Ja és un  habitual als inicis de temporada de la colla, es tracta d’uns assajos oberts enfocats en ensenyar els aspectes més bàsics de la tècnica castellera.

Els assajos tenen com a objectiu facilitar la tornada a la rutina als castellers veterans, però també donar l’oportunitat de provar posicions noves i també facilitar l’entrada al món  casteller a persones que vulguin provar l’experiència. Ho explica el president de la colla Marc Ruiz.

L’Escola de castells durarà dues setmanes i mitja, comença avui i serà fins el 7 de març, quan es començarà la programació habitual d’assajos.

Els assajos ordinaris continuen oberts a tothom, però s’enfocaran ja en preparar les estructures per a les primeres actuacions de temporada que arrencarà a Mollet el 19 de març.

Per aquesta temporada s’han plantejat diversos reptes, entre ells volen consolidar els castells de 7 i treballar per estrenar el 7d7 i el 3d7 aixecat per sota.

4-01L’escola comença avui a partir de les 19.30 fins les 20.30, per la canalla,  i des de les 20.30 fins les 22.30, els adults a les instal·lacions de l’escola sant Jordi de Pineda. A partir d’avui, tant els assajos com l’escola es farà els dimarts de 20 a 22h i els divendres de 20.30 a 22.30h.

A més, els Maduixots complementaran l’inici de temporada amb una sèrie de tallers a diverses escoles de primària de l’Alt Maresme durant el febrer i el març, amb l’objectiu de donar a conèixer el món casteller als més petits.

Els Castellers de l’Alt Maresme engloben 7 pobles: Palafolls, Malgrat, Tordera, Blanes, Calella, Pineda i Santa Susanna. Van tancar temporada el novembre a Calella en una actuació històrica després de completar un 5d7, un 4d7 amb agulla i un 3d7 amb agulla. Era la primera vegada que descarregaven aquest últim.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics