El Consell Comarcal organitza un curs de fiscalitat per entitats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Curso_Superior_Administracion_FiscalLa formació gratuïta està destinada a les entitats sense ànim de lucre del Maresme i busca dotar dels coneixements fiscals a les associacions de la comarca.

Els assistents al curs rebran formació relacionada amb l’IVA, l’IAE, l’IBI, les obligacions fiscals de les organitzacions no lucratives i l’impost de societats entre d’altres. Així, es tracta d’una formació introductòria als diferents tipus d’impostes que afecten a les entitats sense ànim de lucre. Les inscripcions ja estan oberts i el límit és el dijous de la setmana que ve i el curs es farà el dissabte vinent 4 de març.

A partir del 2015 ha entrat en vigor  les noves obligacions fiscals de les entitats.

La reforma implica que hagin d’utilitzar o bé un programa de comptabilitat o bé un servei de gestoria externa i l’obligatorietat de pagar l’Impost de Societats en el cas que tinguessin beneficis, a més de canvis a l’hora de presentar la declaració informativa d’hisenda del Model 347, on s’haurà d’incloure totes les subvencions públiques superiors a 3mil euros que rebi l’entitat. En el cas que tanquin l’any amb beneficis han de pagar un tant per cent a l’Estat.  L’Esplai El Pas é suna de les entitats sense ànim de lucre que s’han hagut d’adaptar a aquesta nova fiscalitat. Són declaracions de Manel Escudero, monitor de l’Esplai.

En el cas de l’Esplai, Escudero destaca que tenen la sort de poder recorre a la Federació d’Esplais en cas que tinguin problemes relacionats amb la presentació dels documents fiscals. Però altres entitats han de recórrer a gestories, afegint un cost extra.

El mínim de participants per tirar el curs endavant són 12 persones i un màxim de 25. És la segona formació que s’organitza per formar les entitats: la setmana passada el curs es va centrar en redacció de projectes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics