Els palafollencs rebran assessorament gratuït per les clàusules terra

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

cartel clausula suelo (2)-001Els afectats per les clàusules podran beneficiar-se d’assessorament gratuït a Palafolls. La iniciativa la impulsa l’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa que ha iniciat una campanya d’informació i assessorament per aquelles persones que tinguin dubtes respecte les clàusules terra. El servei d’assessorament és de primera acollida i orientació, amb l’objectiu, segons la formació, de defensar els drets de les persones afectades.

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea obligarà als bancs espanyols a retornar íntegrament els diners cobrats per les taxes d’interès mínim, conegudes com a “clàusules terra”.

Les persones que tinguin dubtes sobre si se’ls ha aplicat o no la clàusula i si poden reclamar al banc, hauran d’aportar l’escriptura d ela hipoteca i el rebut de cada any des que es va signar. La documentació s’ha d’enviar al correu palafolls@euia.cat. En grups d’entre 2 i 3 persones se’ls derivarà a una advocada de Blanes on se’ls donarà un primer assessorament. Són declaracions d’Angel Díaz, membre de l’Assemblea d’EUiA de Palafolls.

A més, asseguren que des de l’Ajuntament reclamaran que es convoquin als directors dels bancs i caixes del municipi per tal que atenguin a les persones afectades.

L’orientació es fa en col·laboració amb l’Assemblea de Blanes i els punts d’atenció al consumidor també estan capacitats per donar aquesta primera orientació.

Aquestes clàusules fixaven un límit mínim d’interessos que els clients dels contractes hipotecaris havien de pagar. Els impedia beneficiar-se de la caiguda de l’euríbor, el principal índex de referència per a la majoria de les hipoteques. Es calcula que els bancs hauran de retornar uns 3 milions d’euros, a Catalunya en seran 400 mil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics