El Casal de l’Home organitza el 6è concurs de truites

IMG_1334Demà és dijous gras i comença oficialment el Carnestoltes. És típic menjar botifarra d’ou i també coca de llardons, però també és popularment conegut com el dia de la truita i, per tant, es menja ou cuinat en forma de truita.

Ja fa sis anys que el Casal d’Homes de Palafolls se suma a aquesta tradició i torna a organitzar, un any més, el concurs de truites on es premiaran les tres millors.

A partir de les 20.30h a l’edifici annex al casal de l’avi començarà el sisè concurs. No cal inscripció prèvia, els que hi vulguin participar s’hi poden acostar a partir de les 8 amb la truita. Ho explica la Sandra Alcaraz, membre del casal.

Amb totes les truites participants, un jurat format per cuiners de restaurants del municipi serà el que emetrà el veredicte i premiarà les millors truites. Un cop s’hagin donat els premi, començarà el sopar on el plat estrella seran les truites. Uns optaran per la tradició, altres per l’originalitat, sigui com sigui el jurat tindrà en compte també la cocció.

Durant els 6 anys en què s’ha fet el concurs són diversos els plats que han desfilat. Alguns de ben originals, ho explica Ivan  Ordóñez, del casal d’homes.

Fins i tot de llenties. El concurs que començarà demà a dos quarts de nou del vespre en serà el sisè i en sortiran les tres millors truites palafollenques. Avui ja ha començat la celebració del dia de la truita al Casal d’Avis de Sant Lluís amb un berenar sopar de truita de patates, pa amb tomata i botifarra.

A banda de Palafolls, al Maresme molts pobles també celebren el dijous gras amb concursos de truita i degustacions, com ara Vilassar de Dalt, Llavaneres i Argentona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics