Passejada per descobrir les dones que donen nom als carrers

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

jercEl grup de joves d’ERC ha planejat per demà diumenge una sortida oberta a tots els públics. Es tracta de la primera caminada que recorrerà aquells carrers del barri de Mas Carbó sota el títol “Petjades de dona”

L’objectiu de la passejada, segons reconeix l’organització, és una forma de reivindicar la poca presència de la dona en els noms de carrer, en comparació amb el nombre de vies dedicades a un personatge masculí.

L’excursió tindrà com a punt d’inici el Fòrum Palatiolo, a les 10:30h del matí, i es calcula que duri al voltant de dues hores. Clara Otín, una de les organitzadores, explica quina serà l’organització de l’acte:

Llegiran textos significatius d’un total de set dones, la majoria d’elles escriptores, com ara Concepció Arenal, Mercè Rodoreda i Emilia Pardo Bazán. L’anarquista Clara Campoamor, qui va impulsar el sufragi universal a Espanya, també està inclosa a la llista.

El recorregut per aquests  se celebrarà aquest diumenge, però commemorarà el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper dimecres 8 de març. Aquest dia un grup d’obreres tèxtils van prendre les carrers de Nova York, en protesta de les condicions laborals a les quals estaven sotmeses.

Malgrat, per la seva banda, ha organitzat una exposició on convida les dones del poble a participar. Les fotografies es mostraran a la Biblioteca la Cooperativa entre el 8 i el 14 de març. El termini de presentació finalitza el proper dimarts 28 de febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics