URGENT

Més de mil participants a la Rua de Carnestoltes de Blanes

Compartiu aquesta història

Blanes va viure aquest passat diumenge el darrer acte del Carnaval de la Costa Brava Sud, amb la multitudinària Rua de Carrosses i Comparses que van omplir de música, llum i color el centre del municipi. Enguany la principal novetat ha estat el canvi de recorregut. La millora va ser ahir ben rebuda pels milers de blanencs i visitants.

El nou traçat de la desfilada carnavalesca va discórrer pel tram nord i sud de la Rambla Joaquim Ruyra. Això va permetre guanyar en amplitud des del principi i fins al final, després de passar per la Plaça 11 de Setembre, la rotonda del Mercat d’Abastaments, la Plaça Solidaritat, la Plaça Catalunya i finalment, el seu final, al Passeig de la Marina.

Els espectadors provenien majoritàriament dels principals àmbits d’influència del municipi i d’altres vinguts des de més lluny. Principalment turistes del sud de França, uns visitants que especialment durant aquests darrers anys han sovintejat la vila selvatana cada vegada en més nombre.

Una de les raons és que la marca Carnaval de la Costa Brava Sud ha arrelat força en el territori. Ja fossin blanencs o visitants, tots van poder gaudir d’una rua composada per 22 carrosses i 14 comparses, que sumaven 1.078 components.

Aquesta setmana es donarà a conèixer el veredicte del jurat del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval, que enguany ha augmentat tant la dotació de premis com el seu nombre. Enguany hi ha sis premis –tres més en relació al 2016- en les categories de comparses de Blanes i foranies, mentre que els premis de carrosses d’entitats blanenques continuen sent tres. Sumant les quantitats que es percebran en cadascuna de les categories que hi ha, pugen a un total de 6.200 € en premis.

D’entre les mesures de seguretat, es van repartir polseres taronges entre els nens i nenes per identificar-los en cas que es perdessin.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics