URGENT

Un miler de pacients es beneficien de l’hospitalització a domicili

Compartiu aquesta història

La Corporació de salut del Maresme i La Selva ha desplegat progressivament el servei d’hospitalització a domicili. Segons dades de la mateixa Corporació, l’any passat unes mil persones es van beneficiar del servei que té com a objectiu atendre el pacient en el seu propi domicili proporcionant processos diagnòstics i terapèutics comparables als que rebrien si estiguessin hospitalitzats.

Aquesta atenció es realitza al Maresme durant 10 anys, des del 2007 a l’Hospital de Calella,  i La Selva a l’Hospital de Blanes, des del 2013. En l’actualitat hi ha dues unitats d’hospitalització a domicili

Aquesta modalitat d’atenció s’ha consolidat com una alternativa real a l’ingrés convencional, i des del 2008 ha triplicat la seva activitat.

El 68% dels pacients ingressats en les unitats d’hospitalització a domicili procedeixen d’Urgències, on un cop estabilitzats, se’ls hi ofereix la possibilitat de continuar l’ingrés en el seu domicili. És llavors quan els equips de metges i infermeres s’hi desplacen per fer les visites i administrar tractaments fins al moment de l’alta. Aquests professionals disposen de dispositius mòbils on

Les patologies més freqüentment ateses són malalties de l’aparell respiratori,  malalties de l’aparell circulatori o de l’aparell genitourinari.

La majoria dels pacients atesos són majors de 65 anys, però també n’hi ha que superen els 84.

Aquest servei pot atendre un màxim de9 persones al dia. La Cap d’Atenció. Per a poder beneficiar-se del servei, els pacients han de complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc, principalment, han de donar el seu consentiment quan se’ls hi proposa. No s’obliga a ningú a optar per aquesta modalitat d’ingrés, però “els pacients que proven aquest tipus d’hospitalització, la tornen a demanar si han de tornar a ingressar”, conclou el departament d’Atenció domiciliària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics