Una vintena de participants recorren les “petjades de dona” de PLF

Caminada per resseguir les "Petjades de dona". JERC
Caminada per resseguir les "Petjades de dona". JERC
Caminada per resseguir les “Petjades de dona”. JERC

Aquest diumenge el grup de joves d’ERC, les JERC, ha organitzat una activitat que buscava posar en valor les dones escriptores i polítiques que donen nom als carrers de Mas Carbó. Segons l’organització hi ha participat una vintena de persones de diverses edats, pel que es mostren molt satisfets.

Es tractava d’un recorregut pels set carrers de la urbanització que tenen nom de dona amb la voluntat de reivindicar la poca presència femenina en els noms dels vials. Són declaracions prèvies de Clara Otín, de les JERC

L’excursió ha sortit des del Fòrum Palatiolo i durant el recorregut s’han anat aturant als carrers amb nom de dones per llegir alguns dels seus textos més significatius, com ara de Concepció Arenal, Mercè Rodoreda, Emilia Pardo Bazán o Clara Campoamor, que va impulsar el sufragi universal a Espanya.

La iniciativa va sorgir com una manera de commemorar el Dia Internacional de la Dona que se celebra el proper 8 de març.

Tenint en compte l’èxit, les JERC no descarten repetir l’activitat, però seria, asseguren, d’aquí uns dos o tres anys.

En motiu de commemorar el Dia de la Dona, Malgrat de Mar ha organitzat  una exposició on convida les dones del poble a participar. Les fotografies es mostraran a la Biblioteca la Cooperativa entre el 8 i el 14 de març. El termini de presentació finalitza el proper dimarts 28 de febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics