Palafolls amplia la col·lecció de Street Art

Formiga de grans dimensions a Mas Prats. Aj. Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Paulatinament, el municipi s’ha anat omplint de murals que han anat creant un teixit d’art urbà a Palafolls. L’última incorporació al ventall de murals és una formiga de grans dimensions pintada a un dels laterals de l’escola Mas Prats i se n’ha encarregat la brigada municipal.

Inicialment s’havia obert un concurs per recollir propostes de possibles grafits que podrien ocupar l’espai. El concurs, però, va quedar desert i finalment ha sigut la brigada la que ha convertit la paret en un element més d’art urbà.

De fet, aquest mur sovint havia sigut víctima de pintades i grafits, pel que d’aquesta manera l’Ajuntament, busca dignificar l’espai.

D’entre les incorporacions d’art al carrer, hi ha una recreació de l’infern de Dante a l’ampliat pas per a vianants que travessa la plaça de Poppi. La pintura en format 3D se centra en la Divina Commedia de l’escriptor italià, del qual hi ha un bust a la plaça i també es pot llegir alguns versos del seu escrit més conegut.

També hi ha motius que volen assenyalar que es tracta d’un vial preferent per a vianants i ciclistes, pel que també s’hi pot trobar una bicicleta, un carretó de nadó o uns patins.

La formiga de grans dimensions se suma a la resta d’obres que es poden trobar per Palafolls. Entre ells la que es troba al passatge de Leon Benguerel que comunica el carreró de darrera l’Església amb el Carrer  Major. Es tracta d’una dona nua i amb motius selvàtics en homenatge als pintors Rousseau o Botero. A més, el 2012 l’Ajuntament felicitava el Nadal amb reproduccions de les obres en blanc i negre del conegut grafiter Banksy.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics