Les escriptores Dolors Miquel i Flavia Company seran les segones convidades del RIP

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Demà passat la Revista Independent de Palafolls organitza la segona jornada del cicle “Dones que parlen. Converses entre autores” amb el que es busca reivindicar la dóna en el món de la creació i la cultura.

A la trobada d’aquest divendres que es farà a les 20h a la Biblioteca Municipal al voltant de la taula inestable d’Enric Miralles hi participaran la Dolors Miquel i la Flavia Company.

Miquel és una poeta catalana. Va néixer a Lleida el 1960 i ha publicat nombrosos llibres de poemes, com ara “El vent i la casa tancada” (1990), “Gitana Roc” (2000) o la “Missa pagesa” (2006). Els treballs literaris li han valgut diversos reconeixements entre d’altres el Premi Ciutat de Barcelona de Poesia l’any 2005. De fet, molts recordareu a Miquel per la polèmica lectura del poema “Mare Nostra” a  l’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona de fa un any, una paròdia eròtica i femenina del parenostre. Un escrit que Miquel va defensar com “un cant a la maternitat”.

Pel que fa a Flavia Company, va néixer a Buenos Aires l’any 63. És una escriptora, periodista i traductora que viu a Catalunya des dels 10 anys. Ha treballat com a crítica, professora de tallers literaris, presentadora a BTV. Destaca, sobretot com a escriptora: escriu assajos, contes, la prosa poètica i la novel·la. Exerceix com a professora del Màster de Creació Narrativa de la Universitat Pompeu Fabra i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Dolors Miquel i Flavia Company són, doncs, les convidades del cicle que es va estrenar a principis de  febrer amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Montse Castellà, cantautora tortosina.

La propera trobada amb “Dones que parlen” amb el que es busca donar veu a les dones relacionades amb el  món de la cultura i la literatura serà el 28 d’abril amb l’escriptora Bel Olid i la periodista i comunicadora Natza Ferrer, en una xerrada que se centrarà en feminisme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics