URGENT

Els Tres Tombs recuperen la gimcana hípica

Compartiu aquesta història

16473846_1236228213130921_3470735596883157945_nÉs tradició que a Palafolls se celebri Sant Antoni Abat el primer diumenge de març, més d’un mes després de la celebració oficial que cau el 17 de gener.

A partir de les 9.30, des de la Porta del Cel al Pipi Can, es farà la concentració dels animals que participen en la trobada. Des d’aquest punt fins a l’Església desfilaran els cavalls, però també la resta d’animals que h participin.

A les 11.15 es farà la benedicció davant de l’Església i tot seguit començaran els Tres Tombs pel centre de Palafolls.

En l’edició de demà hi haurà una novetat, i és que es recupera la gimcana hípica després d’anys sense fer-se. Ho explica en David Alenyà, membre de la Puput, que es farà al parc de les Esplanes.

Tot plegat acabarà amb un dinar popular a quarts 3 al Casal d’Avis.

És habitual que a Palafolls els Tres Tombs es faci el primer diumenge de març, és a dir demà, tot i ser un dels últims municipis en celebrar-ho. El motiu, explica Alenyà, és purament logístic, evitar coincidir amb altres pobles perquè no hi ha suficients cavallistes.

La festa dels Tres Tombs a PLF fa anys que es celebra i, tot i que s’hi ha introduït canvis i novetats, al final la combinació que més acceptació ha tingut és la planificació que es repeteix en els últims anys.

Aquest serà un cap de setmana d’afectacions de trànsit al centre de Palafolls. Les del Carnaval donaran pas a les restriccions per la celebració dels Tres Tombs. Els tallers del nucli urbà estaran tallats a la circulació de vehicles (Ribera de la Burgada, Pau Casals, Carrer Major, Plaça Major, Carrer Sindicat, Carrer Ramón Turró i Pompeu Fabra. A més, des de les 8 del matí estarà prohibit aparcar a la zona afectada. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics