URGENT

2 milions per promoure el Vescomtat de Cabrera

Compartiu aquesta història
D’esquerra a dreta, Jordi Camps (alcalde de Vidreres), Meritxell Borràs (consellera de Governació) i Salvador Balliu (alcalde de Caldes). CCSelva
D’esquerra a dreta, Jordi Camps (alcalde de Vidreres), Meritxell Borràs (consellera de Governació) i Salvador Balliu (alcalde de Caldes). CCSelva

Blanes és un dels 13 municipis que formaran part del projecte per impulsar el llegat del Vescomtat de cabrera a la comarca de la Selva.

Seran 2 milions d’euros els que s’hi destinaran, dels quals 1,1 provenen del Consell Comarcal de la Selva i la resta, 800 mil del fons europeu Feder. En total se’n beneficiaran 13 ajuntaments, entre els que hi ha el consistori blanenc. En l’acte de presentació, la consellera de governació, Meritxell Borràs, va destacar que el Govern posi “a disposició dels ajuntaments i dels consells comarcals els diners que Europa posa en mans del govern català, i que no fan altres comunitats de l’Estat”.

Borràs va qualificar la iniciativa de “bon projecte” que posarà en valor el patrimoni històric i cultural. A més, va destacar que generarà activitat econòmica i promou el turisme respectuós amb el medi ambient.

Durant l’acte es va apuntar que el projecte serà beneficiós per tots els sectors de la comarca de la Selva. El pla, però, és a 3 anys vista. Es desenvoluparà el 2020 i vincularà el llegat del patrimoni tant material com immaterial que ha deixat el Vescomtat de Cabrera.

D’aquesta manera es desplegarà un producte cultural i turístic que busca atraure nou públic i promoure l’activitat econòmica i cultural de la zona.

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, és l’instrument de la Unió Europea amb el que s’intenta ajudar al desenvolupament i reduir les diferències entre regions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics