URGENT

La demarcació de BCN rep més de 4,7 milions de turistes

Compartiu aquesta història

 

El vicepresident segon i responsable de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells, ha donat a conèixer el resultats en una roda de premsa que ha tingut lloc al Palau Güell de Barcelona
El vicepresident segon i responsable de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells, ha donat a conèixer el resultats en una roda de premsa que ha tingut lloc al Palau Güell de Barcelona

L’any 2016 s’ha tancat, segons dades de la Diputació de Barcelona, favorable per la província. S’ha produït un augment de més de 650.000 turistes respecte el 2015, el que suposa un increment del 16%. D’aquesta manera s’han arribat fins als 4,7 milions de visitants al territori, exceptuant el Barcelonès, una xifra que des de la Diputació els permet parlar de consolidació com a “gran destinació turística”. Els visitants internacionals representen el 52% del total, un 23% més que el 2012.

És el resultat de les últimes dades de l’activitat turística proporcionades pel Labturisme. La previsió per aquest any és de creixement, un augment, però, moderat del 10% amb el que s’espera superar els 5 milions de viatgers.

El Maresme forma part d’una de les tres destinacions que impulsa la Diputació, la de “Costa Barcelona”.

Pel que fa a les pernoctacions en allotjaments a les comarques de Barcelona (menys el Barcelonès), l’any 2016 va tancar amb 13,5 milions de pernoctacions, més d’un 7% que l’any anterior.

Segons procedència, aquest 2016 el nombre de turistes estrangers, 2,4 milions, va arribar a superar, per poc, els espanyols, que es va situar en 2,3 milions, una diferència de només 100.000 viatgers.

Turisme de la  Diputació de Barcelona, amb un pressupost de prop de 8,5 MEUR, treballa per promocionar el turisme al territori, amb accions concretes com el Costa Barcelona Week.

Serà des del  12 al 21 de maig a diferents comarques, entre ells el Maresme. Se celebraran diferents esdeveniments, com jornades de portes obertes; descomptes i promocions de les empreses; concursos a xarxes socials

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics