Malgrat de Mar també declara la guerra a les pintades

Foto: Ajuntament de Malgrat
Operaris treballant per esborrar pintades. AJ.Malgrat
Operaris treballant per esborrar pintades. AJ.Malgrat

El consistori malgratenc es posa en marxa amb els treballs per eliminar pintades i manté que vol millorar el paisatge urbà del Castell i la Verneda dins la Llei de Barris i també facilitar l’accés al món laboral de persones a l’atur. És per això que ha engegat “Tu hi pintes molt!”, una iniciativa posada en marxa al març de 2013 dins el pla ocupacional.

L’Ajuntament ha contractat tres persones, un oficial i tres operaris, perquè s’encarreguin de pintar les façanes de veïns i veïnes del poble, segons la carta de colors del barri.

Prèviament, però, ja van fer el període de capacitació professional amb treballs per eliminar les pintades que hi havia a l’entorn del Passatge dels Arcs i el carrer del Castell. La regidora d’Habitatge, Neus Serra del PDeCAT, explicava que la diferència enguany del projecte és “la posada en valor del patrimoni històric local, per això s’ha començat amb l’eliminació de grafitis”.

Les persones propietàries d’habitatges que estiguin interessades en el projecte ho hauran de sol·licitar per escrit a l’Oficina d’Habitatge i Projectes Urbans municipal. Es preveu, a més, que aquelles sol·licituds que l’any passat no van poder ser ateses tindran prioritat. Això sí: tothom qui ho demani haurà d’assumir el cost de la pintura.

Malgrat de Mar no és l’únic ajuntament que ha declarat la guerra a les pintades. Palafolls va posar remei als centenars de pintades en elements públics contractant un pintor que es dediqués a tapar els dibuixos apareguts durant la nit. Els resultats d’aquesta mesura, fins al moment, han estat positius.

Per la seva banda, Blanes també es va sumar a la lluita contra l’incivisme. Han apostat per fer un mural amb alumnes dels tres instituts públics i no només tapar les pintades, sinó alhora embellir diversos racons arreu de la vila.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics