La reparació de les destrosses del temporal encara no ha començat

Camí de la Pomereda inundat. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons consta en l’informe elaborat per tècnics del departament de Costes, es qualifica com a “molt greus” les destrosses causades pels temporals del passat mes de gener que van afectar “de manera considerable” l’accés a les platges i als càmpings a tocar del delta de La Tordera a Malgrat de Mar, a l’avinguda de la Pomereda. En total, s’ha calculat que el tram afectat és de 150 metres de longitud. L’informe també esmenta que hi ha hagut una pèrdua de platja i dunes d’uns 30 metres d’amplada.

Per tal de protegir de futurs temporals aquesta zona de platja, l’Estat proposa com a solució la construcció d’una escullera i l’aportació de 20.000 m3 de sorra -que serviria per restituir la que s’ha perdut. L’actuació consistiria bàsicament en la col·locació d’unes roques de grans dimensions de manera continua i paral·lela a la costa -resseguint la línia de la platja-, la qual cosa comportaria que les onades perdessin força en trencar-hi. També s’evitaria la pèrdua de sorra.
La inversió per tirar endavant aquesta actuació s’ha previst que sigui d’1.100.000 euros.

Costes, però, encara no ha detallat el calendari d’inici de les obres, tot i que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo,va assegurar que començarien la setmana passada i s’executarien en tres mesos, bordejant el període de vacances de Setmana Santa. A més, Malgrat de Mar no podrà reparar els danys de la part que li correspon fins que l’Estat no actuï. Un fet que incrementa l’agonia i la desesperació dels negocis de la zona, que veuen perillar la temporada turística degut al retard que comença a acumular l’inici d’arranjament dels desperfectes.

D’altra banda, des del consistori malgratenc s’insisteix en la necessitat d’un estudi d’impacte mediambiental per saber els efectes que tindria l’escullera. El govern local també ha manifestat recentment la seva intenció de trobar-se amb els responsables dels càmpings, pagesos i pescadors de la zona per conèixer la seva opinió en relació a l’actuació que es vol fer per protegir l’espai. Aquesta setmana hi ha prevista una nova trobada entre membres del govern malgratenc i Costes per intentar desencallar el tema.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics