Palafolls reivindica el Dia de les Dones amb xerrades i activitats

Activitat a l'Institut Font del Ferro. Albert Muñoz
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

IMG_1495La primera acció de sensibilització s’ha fet a l’Institut Font del Ferro durant l’hora del pati. Dinamitzadors del Local Jove Can Batlle s’hi ha desplaçat per organitzar una activitat amb els alumnes del centre sobre la lluita feminista, el dret a la igualtat de gènere i els motius pels quals se celebra avui 8 de març el dia de la Dona Treballadora.  L’activitat ha consistit en buscar peces d’un trencaclosques amagades al pati i que juntes han format un mural reivindicatiu. A més, les parets del pati de l’Institut s’hi ha col·locat diferents cartells explicatius sobre què es commemora avui.

El mural, de color lila, contenia la frase de Rosa Luxemburg,teòrica marxista:  “Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures!”.

A la tarda, al Casal de la Dona es llegirà a les 6 el manifest, moments abans de començar la xerrada “La desvalorització de la dona”, a càrrec del terapeuta Xavier Oromí, en honor a la diada d’avui.

La Diputació de Barcelona també s’ha sumat a la commemoració. Amb el lema “iguals vol dir iguals”, l’administració ha impulsat una campanya institucional amb la que ha posat a l’abast dels ajuntaments un seguit de materials comunicatius que contribueixen a la difusió del missatge i del compromís vers la igualtat de gènere. La campanya posa l’accent en l’empoderament femení com a una de les claus per la consecució d’una societat més justa en què dones i homes es puguin desenvolupar en plena llibertat.

Per això, la Diputació posa a disposició dels ajuntaments diversos recursos per aportar a la ciutadania elements de reflexió entorn d’aquesta qüestió.

Durant els 3 mesos del 2017 hi ha hagut a tot l’Estat 17 morts per violència de masclista, 2 a Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics