L’ens provincial passarà de tenir 11 vehicles a 29, per atendre atenció domiciliada a persones en situació de risc. L’ampliació del parc d’unitats mòbils del Servei Local de Teleassistència és una de les principals apostes. En tot el Maresme només n’hi ha una instal·lada a Mataró i preveu instal·lar una altra base territorial a Calella.
Així, la Diputació preveu ampliar la seva cobertura amb més serveis, dispositius i unitats mòbils d’atenció a les emergències. L’objectiu és passar dels 73.000 usuaris actuals als 100.000 d’aquí 3 anys, el 2020.
Concretament al Maresme, segons dades del desembre del 2016 hi havia 6.670 usuaris i la previsió de creixement d’usuaris a la comarca és d’un 40%.
A més, també creixeran un 250% els dispositius de teleassitència avançada, com ara detectors de foc i fum, detectors de caigudes o teleassistència mòbil. Una de les novetats més immediates és la posada en marxa, a partir del mes d’abril, del model de Resposta Eficient en Teleassistència (RET), que permet establir quin tipus de servei concret es presta a cada persona en funció dels seus riscos i les seves necessitats concretes
El Servei Local de la Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei d’atenció domiciliària que busca donar seguretat i tranquil·litat a les persones en situació a risc per factors d’edat, fragilitat, solitud o dependència. Funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any i ha atès prop de 150.000 persones des del 2005. És un dels serveis socials amb més implantació territorial, amb una cobertura de prop del 30% de la població major de 80 anys i de més de 10% en els majors de 65 anys.