El Govern de Malgrat vol sumar esforços amb Blanes i Tordera per defensar el Delta

Delta de la Tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Delta de la Tordera
Delta de la Tordera

La proposta consisteix en crear una Taula de treball per la protecció de l’espai natural de la desembocadura de la Tordera. Malgrat podria sumar-se a la iniciativa de Blanes, que va ser el primer en aprovar la proposta, com ja va fer Tordera fa uns mesos.

La taula hauria de comptar amb representació dels 4 ajuntaments dels municipis que limiten amb l’espai. De moment, Blanes i Tordera ja en formen part, si Malgrat acorda unir-s’hi només faltarà Palafolls. Al respecte, l’Ajuntament ha manifestat a aquesta emissora que es preveu incloure el punt a la propera sessió ordinària de finals de mes.

La Taula de treball contempla que s’hi sumi també l’Agència Catalana de l’Aigua, la direcció general de Costes, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i entitats mediambientals i propietaris afectats. L’adhesió de Malgrat es tractarà al ple de demà al vespre entre la dotzena de punts a l’ordre del dia. Es posarà sobre la taula la derogació del Reglament Orgànic Municipal i crear-ne un de nou.

El reglament es va aprovar el 2016 on es regulava, entre d’altres, el funcionament de les sessions plenàries i el temps de les intervencions dels regidors.

Aleshores, part de l’oposició hi discrepava. ERC, ara al govern, criticava que no havien tingut temps d’estudiar seriosament la proposta, des de CiU, es retreia que no s’hagués fet cap procés participatiu, i la CUP exposaven que tenia “un defecte de forma” i lamentaven que no se’ls hagués tingut en consideració.

El PP a l’oposició presentarà una moció per tant que s’anul·li l’adhesió de l’Ajuntament a l’Asssociació de Municipis per la Independència, l’AMI. L’administració va aprovar adherir-se el 2012 i aquest any, pagarà per primera vegada, la quota.

D’altra banda també es portarà a ple la pròrroga del Pla Local de Joventut fins a finals d’any i la modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) de Can Palomeres.

El ple serà demà a les 7 del vespre a l’Ajuntament i es tancarà amb un torn de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics