Blanes reforçarà el servei de neteja a la zona turística

Operaris treballant en la recollida de residus. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Recollida d'escombraries. Aj. Blanes
Recollida d’escombraries. Aj. Blanes

Amb un cost de 140.000 euros és una de les novetats que ha acordat l’Ajuntament amb l’empresa de neteja Nora que es posarà en funcionament a partir del mes de maig. Fins ara, els serveis de neteja s’augmentava només durant la Temporada Alta que coincidia amb els mesos d’estiu. Ara, s’incorpora la Temporada Mitjana pel que entre el 15 de maig i el 15 de juny i també entre el setembre i l’octubre s’oferirà el mateix servei de neteja i recollida de residus que durant els mesos d’estiu.

La posada en marxa de la Temporada Mitjana suposarà la incorporació de més personal de neteja, així com dels dies de recollida d’escombraries. Així, si en Temporada Baixa es recull l’orgànica 4 cops/setmana i la de rebuig 3 cops/setmana, ara es passarà a fer com en Temporada Alta, cada dia. La millora, doncs, rau en què durant la Temporada Mitjana també es farà neteja de la platja de manera diària, similar a la Temporada Alta.
Durant l’estiu hi ha un equip de 7 persones que diàriament s’encarrega de la neteja a la platja, mentre que en Temporada Baixa aquest mateix servei el fa un sol operari.

A més també es canvia el model de recollida de residus que significarà una inversió de mes de 840 mil euros. s’ha optat pel de càrrega lateral i la xifra es destinarà a nova maquinaria, material i vehicles. Així, es renovarà la flota existent.

La posada en marxa del nou model de recollida es podria fer efectiu al 2018. En relació a l’actual sistema, la superfície que ocupen els nous elements suposarà un estalvi del 8 %.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics