URGENT

PSC i PDeCat trenquen el pacte de govern al Consell Comarcal per fer-ne un de nou

Compartiu aquesta història
Ple del Consell Comarcal. CCM
Ple del Consell Comarcal. CCM

La moció de censura de Malgrat de Mar, amb la que es va prendre l’alcaldia socialista de Joan Mercader,ha repercutit al Consell Comarcal. El PSC ja havia avisat que si els dos regidors del PDeCAT a Malgrat donaven suport a la moció, l’acord es trancaria. De fet, aquest contenia una clàusula amb la que tots dos partits es comprometien a no recolzar cap moció de censura contra l’altre. Una clàusula que en el cas de Malgrat s’ha incomplert.  Xesco Gomar és el primer secretari del Partit Socialista al Maresme.

No es tracta d’un divorci, sinó de trencar un acord per fer-ne un de nou amb certes modificacions. No han revelat els punts de l’acord, però asseguren que variarà ni les retribucions ni les delegacions, pel que l’organigrama polític es mantindria intacte. Són declaracions de Carles Bosch, president del PDeCat al Maresme.

Les converses ja fa uns dies que han començat. Des dels socialistes reconeixen, però que els antics convergents han intentat evitar que els regidors de Malgrat incomplissin l’acord. De fet, els havia amenaçat amb l’expulsió i se’ls ha obert un expedient. Els socialistes, però, asseguren que l’acord es mantindrà si el PDeCat atén les seves peticions, unes demandes no han fet públiques.

El proper 24 de març el PSC celebrarà un Consell de Federació, pel que la intenció és que l’executiva comarcal socialista del Maresme pugui ratificar l’acord el divendre que ve.

De la mateixa manera s’ha manifestat el PDeCat que també presentarà el document als membres del partit un cop s’hagi acabat de perfilar.

El pacte inicial comptava amb també amb ERC com a soci. La tardor passada se’ls va expulsar del govern pel que actualment només està format per 9 consellers convergents i 6 de socialistes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics