L’Estat dóna llargues a l’informe ambiental de l’escullera de Malgrat

(febrer 2017) Visita del Delegat del Govern espanyol, Enric Millo (mig), amb la cap de la Demarcació de Costes, Maria Toledano (dreta) i l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa Esquerra. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
(febrer 2017) Visita del Delegat del Govern espanyol, Enric Millo (mig), amb la cap de la Demarcació de Costes, Maria Toledano (dreta) i l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa Esquerra. RP
(febrer 2017) Visita del Delegat del Govern espanyol, Enric Millo (mig), amb la cap de la Demarcació de Costes, Maria Toledano (dreta) i l’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa Esquerra. RP

Fa tres setmanes que la cap de la Demarcació de Costes, Maria Toledano, es va comprometre amb l’Ajuntament de Malgrat a elaborar un informe sobre l’impacte ambiental de l’escullera envers el Delta de la Tordera. Ara, en una reunió ahir entre els dos organismes, es va es va tornar a posar sobre la taula la situació de les obres a la zona dels Càmpings, una actuació que, per cert, encara no s’ha executat.

Al respecte, Costes encara no hauria començat la redacció de l’anàlisi, i tres setmanes després de la visita institucional, insten al consistori malgratenc a fer la petició formalment.

En declaracions a aquesta emissora de la regidora de Mediambient, Mireia Castellà,  ha assegurat que també els van enviar la demanda per correu electrònic. En l’última reunió que han mantingut, l’Ajuntament els ha demanat l’estat del document. Tres setmanes després, encara no s’ha començat a redactar i Costes reclama que presentin la petició per registre i formalment.

La regidoria de Mediambient confia en què  Costes esperarà a haver entregat l’informe a l’Ajuntament per començar les obres. Tot i això, no hi ha res signat al respecte, pel que no es pot assegurar que els treballs no comencin abans. A més, lamenten que no se’ls hagués comunicat abans que realitzessin una petició formal.

El consistori confia en què la redacció del document serà ràpida i que en 15 dies podrien començar els treballs. Abans, però, presentaran l’informe  i es reuniran amb els sectors afectats per la construcció de l’escullera: pescadors, pagesos i càmpings.

Fins ara, s’estaven enderrocant dos edificis de càmpings en mal estat i Telefònica està retirant els pals de fusta del cablejat. Un  cop això estigui enllestit, les obres ja podrien començar. En la reunió amb Costes van aprofitar per convidar-les a formar part de la Taula sobre el Delta de la Tordera que es va aprovar ahir al ple. Blanes i Tordera ja en formen part, només hi falta Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics