URGENT

ERC considera “incompleta” l’auditoria econòmica del servei d’aigua

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament va demanar fa un mes al Consell Comarcal una auditoria econòmica per analitzar l’estat de la relació financera entre el consistori i Sorea i també si el preu de l’aigua s’ajusta al servei. Esquerra Republicana, en un escrit a la seva pàgina web, considera que l’auditoria econòmica serà insuficient per fer un retrat de l’estat actual de la xarxa. Al respecte, asseguren: “la suma d’una auditoria econòmica i d’una tècnica hauria permès obtenir una fotografia de l’eficiència del servei”.

Apunten, doncs, que serà “incompleta perquè només es farà sobre temes econòmics i no tècnics”. A més, lamenten que la iniciativa “no hagi estat política”, ja que la decisió, asseguren, s’hauria pres des de la intervenció econòmica municipal i matisen que conèixer l’estat de la xarxa d’aigua “no és un tema que l’equip de govern tingui sobre la taula de treball”.

Ràdio Palafolls ja s’havia fet ressò fa un any de l’estudi de l’Agència Catalana de l’Aigua on es recollia que l’aigua del municipi és la segona més cara de Catalunya, amb un cost de 3,31 € després d’incloure-hi el cànon de l’aigua (0.635 €/m3), el clavegueram i depuració (0.102€/m3)i el subministrament (2,5 € m/3).

ERC no demana trencar la concessió amb Sorea, que té vigència fins d’aquí 11 anys, sinó que reclama al govern que “pressioni” la companyia per tal que el cost s’ajusti al servei i “els veïns sentin que paguen un preu just pel que consumeixen”. Tot i això, ERC considera que és una bona notícia l’anunci de l’auditoria.

L’estudi que ha encarregat el govern local analitzarà els 25 anys de servei: l’evolució del preu, les liquidacions realitzades i les pendents, entre d’altres. L’administració vol saber quin és l’estat de comptes de la relació entre Sorea i l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics