Bioibérica presentarà l’avantprojecte de la planta de biogàs a l’oposició

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

bioibeL’empresa farmacèutica interessada en instal·lar una planta de biogàs a les seves instal·lacions ha presentat al govern un avantprojecte sobre la infraestructura que es vol construir a Palafolls.

El document es presentarà el dilluns en Comissió Informativa a la resta de partits de l’oposició i amb la presència de tècnics municipals i també representació de Bioibérica. Es tracta d’un avantprojecte amb contingut tècnic que s’explicarà abans del ple ordinari previst per a finals de mes on es tractarà el canvi de planejament urbanístic que ha de permetre la construcció de la planta.

De moment no s’ha comunicat el contingut del document a l’espera de presentar-lo a ERC i al regidor no adscrit, Óscar Berman.

Els republicans fa temps que insisteixen en tenir accés al projecte de la planta. Al respecte, l’empresa hauria elaborat el text que detallaria els aspectes tècnics de la instal·lació amb la que es vol transformar les deixalles biològiques en energia.

Anteriorment el govern va organitzar una reunió informativa amb un expert de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’oposició, veïns i Bioibérica per resoldre dubtes al respecte. Tot i això, l’oposició continuava reclamant l’accés al projecte per definir la seva postura.

El planejament urbanístic permet construir una planta de petites dimensions, que segons l’empresa no seria rendible. Per això, demanen un canvi de planejament per poder-ne instal·lar una més gran i produir energia amb les seves restes orgàniques juntament amb d’altres importades des de Granollers. El polèmic debat fa temps que cueja i la setmana que ve es decidirà en sessió plenària si s’aprova o no el canvi d’usos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics