URGENT

La Fira Mercat del Ram torna a Tordera amb el seu 40è aniversari

Compartiu aquesta història

Tordera ja ho té tot a punt per la 40 edició de la Fira Mercat del Ram, que se celebrarà un any més al parc Prudenci Bertrana. El proper divendres 7 s’obrirà el recinte firal cap a les quatre de la tarda, ja que a les cinc la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell inaugurarà l’acte.

Es tracta d’una de les fires multisectorials amb més renom a Catalunya. L’edició d’enguany s’anomena ‘Recuperant els orígens’ i es distingirà per un important component històric i cultural, ja que es commemora l’any Bertrana i se celebren 120 anys de la primera construcció del pont de ferro, que porta ja deu anys reconstruint-se.

La recuperació de la crisi econòmica estarà molt present en aquesta edició. Són declaracions de Marçal Vilageliu, regidor de Promoció Econòmica de Tordera.

El patrimoni local, però, no serà l’únic protagonista. Totes les activitats programades pel proper cap de setmana volen aconseguir la participació ciutadana. Mostres artesanes, tallers per a tots els públics i actuacions musicals són algunes de les propostes per la 40a edició.

Coincidint amb la recuperació del sector de l’automòbil, la Fira també acollirà un espai per l’automoció i l’eficiència energètica. Un altre dels plats forts serà la gastronomia: el programa inclou una fesolada i una xocolatada populars, una fira cervesera i una altra de la brasa. D’altra banda, l’Espai Àgora, segons explica Vilageliu, s’ha modificat.

Com sempre, el teixit associatiu serà present amb més de 25 entitats col·laboradores.

Altres esdeveniments vinculats a la Fira són el concurs de fotografia, un torneig de judo al Pavelló Avinguda Països Catalans i una cursa que partirà de la Plaça de l’Església.

Totes les activitats es podran consultar al seu web, www.tordera.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics