Les Escoles Fonlladosa converteixen un projecte educatiu en una campanya de donació de sang

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
"Per cada gota, un somriure"
“Per cada gota, un somriure”

El centre de Malgrat fa mesos que ha posat en marxa una campanya de donació de sang que s’emmarca dins el programa de Servei a la Comunitat. Els alumnes de 3r d’ESO hi han treballat des de principis d’aquest any escolar, però la iniciativa ja es va començar a coure a finals de l’últim curs.

Són alumnes d’entre 14 i 15 anys de 3r d’ESO que fa mesos que treballen en el projecte i que culminarà avui entre les 15.30 i les 19.30 a les instal·lacions del centre.

Les Escoles Fonlladosa hi han treballat de manera transversal i s’ha tractat el tema de la donació de sang en diferents matèries. Ho explica la Lluïsa Forroll, professora del  centre.

Però el programa no s’acabarà aquí. Han elaborat un qüestionari que buidaran posteriorment a la campanya i des de l’àrea de matemàtiques elaboraran estadístiques i resultats de les persones que han anat a donar sang.

Des del centre educatiu en fan una valoració molt positiva. És el primer any que s’han sumat al projecte del Programa a la Comunitat. Els alumnes i el professorat han treballat conjuntament en l’elaboració de la campanya de donació de sang, una experiència, segons Forroll, molt positiva pels jove.

Hi ha més d’un centenar de persones confirmades en la donació d’aquesta tarda, però des de l’organització s’espera que la xifra canvia per baixes i incorporacions d’última hora. S’han organitzat diverses activitats tot al voltant de la campanya com ara un concurs de relats infantils entre els alumnes del centre i xerrades i tallers.  Els escolars també han elaborat un vídeo promocional en el que encoratgen als ciutadans a donar sang i ho fan sota el lema “Per cada gota de sang, un somriure”. S’ha comptat amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics