URGENT

L’Ajuntament viatja a San Isidro per supervisar els projectes de desenvolupament

Compartiu aquesta història
Menjador infantil a San Isidro. Aj. Palafolls
Menjador infantil a San Isidro. Aj. Palafolls

Una delegació de l’Ajuntament de Palafolls ha viatjat a Nicaragua, al poble de San Isidro, agermanat amb Palafolls en una relació de cooperació. L’estada té l’objectiu d’avaluar in situ els projectes de cooperació al desenvolupament que es realitzen en aquesta regió en col·laboració amb Palafolls.

Actualment hi ha en funcionament dues línies de col·laboració, amb el suport de la Diputació de Barcelona. D’una banda el “casal de joves” on a través de formació i tallers es busca orientar els joves en temes d’inserció social i laboral.D’altra banda, hi ha en funcionament un altre projecte destinat a les dones embarassades. És una “casa materna” que dóna l’atenció mèdica necessària en el moment del part per tal que el procés compti amb una sèrie de garanties sanitàries.

El grup de palafollencs que s’hi ha desplaçat aquest dissabte està format per l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, el coordinador de cultura, la tècnica de Promoció Econòmica i una altra de Recursos Humans.

La relació entre Palafolls i San Isidro es remunta al 2003 i en aquests 14 anys, a banda dels projectes vigents actualment, també s’ha posat en marxa un centre d’acollida infantil amb la intenció de crear un espai on organitzar cursos pedagògics i lúdics.

San Isidro té prop de 18 mil habitants i es calcula que la meitat viuen al centre de la vila i l’altre meitat repartits entre les 36 comunitats del seu terme municipi en una extensió de 280 km2.

La delegació de Palafolls supervisarà també les accions de cooperació engegades per la societat civil i coordinades des del nostre municipi per Palafolls Solidari.

Casa materna a San Isidro. Aj. Palafolls
Casa materna a San Isidro. Aj. Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics