Literatura, història i cinema a la Setmana de les Humanitats de l’Institut

Institut Font del Ferro de PLF.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Institut Font del Ferro de PLF.
Institut Font del Ferro de PLF.

Demà comença la Setmana de les Humanitats a l’Institut Font del Ferro amb la que el centre escolar organitza diverses activitats relacionades amb el món de la cultura i la història.

Durant tres dies organitzen diverses activitats al voltant de les humanitats, totes obertes al públic excepte les del dijous, quan es treballarà internament a les aules.

Es dona el tret de sortida amb una doble activitat, ambdues a les 11.15h. D’una banda es farà la lectura íntegra de la novel·la “Josafat” de Prudenci Bertrana, que enguany se celebra el 150è aniversari del seu naixement.  La primera part serà a la Biblioteca de l’Institut i una segona lectura que es calcula que serà sobre la 1 del migdia, al local jove Can Batlle. Està oberta al públic.

D’altra banda, a la mateixa hora, 11.15h, es farà una xerrada sobre l’holocaust a càrrec d’Amical Mathausen. Hi participaran dos representants de l’associació, fills d’empresonats al camp i que hi van morir. La sessió es dividirà en una primera part amb la projecció d’un documental i la segona explicaran el resultat de les seves investigacions sobre el camp on van internar i van acabar morint els seus pares. Ho explica la Vanessa Agüera, professora de socials del centre.

Per organització es recomana trucar abans al centre. Es farà una segona sessió a les 12.10h.

La Setmana de les Humanitats busca treballar a les aules i transversalment els coneixements socials que s’imparteixen.

El dimecres, a l’hora del pati, els alumnes faran un missatge solidari relacionat amb la temàtica de refugiats.El dijous es treballarà internament a les aules i el divendres a les 11.15 els alumnes de 4t d’ESO entrevistaran al periodista cinematogràfic Jaume Figueres en un acte obert  a tots els palafollencs, però es recomana comunicar assistència prèviament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics