URGENT

Literatura, història i cinema a la Setmana de les Humanitats de l’Institut

Compartiu aquesta història

 

Institut Font del Ferro de PLF.
Institut Font del Ferro de PLF.

Demà comença la Setmana de les Humanitats a l’Institut Font del Ferro amb la que el centre escolar organitza diverses activitats relacionades amb el món de la cultura i la història.

Durant tres dies organitzen diverses activitats al voltant de les humanitats, totes obertes al públic excepte les del dijous, quan es treballarà internament a les aules.

Es dona el tret de sortida amb una doble activitat, ambdues a les 11.15h. D’una banda es farà la lectura íntegra de la novel·la “Josafat” de Prudenci Bertrana, que enguany se celebra el 150è aniversari del seu naixement.  La primera part serà a la Biblioteca de l’Institut i una segona lectura que es calcula que serà sobre la 1 del migdia, al local jove Can Batlle. Està oberta al públic.

D’altra banda, a la mateixa hora, 11.15h, es farà una xerrada sobre l’holocaust a càrrec d’Amical Mathausen. Hi participaran dos representants de l’associació, fills d’empresonats al camp i que hi van morir. La sessió es dividirà en una primera part amb la projecció d’un documental i la segona explicaran el resultat de les seves investigacions sobre el camp on van internar i van acabar morint els seus pares. Ho explica la Vanessa Agüera, professora de socials del centre.

Per organització es recomana trucar abans al centre. Es farà una segona sessió a les 12.10h.

La Setmana de les Humanitats busca treballar a les aules i transversalment els coneixements socials que s’imparteixen.

El dimecres, a l’hora del pati, els alumnes faran un missatge solidari relacionat amb la temàtica de refugiats.El dijous es treballarà internament a les aules i el divendres a les 11.15 els alumnes de 4t d’ESO entrevistaran al periodista cinematogràfic Jaume Figueres en un acte obert  a tots els palafollencs, però es recomana comunicar assistència prèviament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics