URGENT

Bàsquet palafollenc pels refugiats

Compartiu aquesta història

“Transmetre els valors de l’esport i ajudar als refugiats” és l’objectiu que s’ha plantejat l’Alba Ribot, una jove de Palafolls i estudiant de 2n de Batxillerat a l’Institut Font del Ferro. Ha elaborat un projecte relacionat amb el bàsquet que aplicarà durant 20 dies als  squads de refugiats d’Atenes. Ho farà com a voluntària de l’ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània.

Alba Ribot (esquerra) i Marina Serra (dreta), d'Acció Solidària. RP
Alba Ribot (esquerra) i Marina Serra (dreta), d’Acció Solidària. RP

L’Alba Ribot és entrenadora del Club Bàsquet Palafolls i el viatge el fa conjuntament amb una altra entrenadora, la Noelia Jiménez. Ambdues compten amb el suport del club del municipi que els ha cedit 60 equipacions i la Federació Catalana de Basquetbol, que ha donat 30 samarretes i 10 pilotes.  El projecte busca transmetre els valors de l’esport i també cobrir les necessitats lúdiques i d’entreteniment dels joves.

L’ONG Acció Solidària va néixer al novembre i no centra la seva ajuda en els camps de refugiats sinó en els edificis ocupats, anomenats squads.  Es tracta d’edificis repartits per Atenes on hi viuen els que fugen del drama sirià i que són gestionats per ells mateixos però també per voluntaris. Molts malviuen al carrer i l’activista d’Acció Solidària, Marina Serra, alerta de la seva vulnerabilitat i el risc que entrin en contacte amb les drogues i l’alcohol, així com també que acabin prostituint-se.

El projecte estrella de l’ONG, en col·laboració amb l’associació madrilenya “Holes in the borders” és poder llogar un pis pels refugiats amb l’objectiu d’acollir fins a 30 joves.

Acció Solidària també treballa en l’adquisició de bitllets solidaris per reunir famílies de refugiats en diferents punts d’Europa, ha adquirit un forn de pa i gestiona l’alimentació dels squads.

Durant tota la setmana s’organitzen activitats dins les jornades Solidàries que  culminaran el dissabte amb un mural fet pels nens de les escoles amb missatges de pau i solidaritat. Avui, alumnes de l’Institut Font del Ferro han fet els seus plafons. També s’organitzen concerts , sopars i el diumenge hi ha una caminada, tot amb la finalitat d’aconseguir fons per destinar als projectes. I de cara a Sant Jordi busquen donacions de llibres en àrab i anglès.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics