Els palafollencs reciclen menys orgànica

Comparativa deixalles generades i reciclades. Aj. Palafolls
Comparativa deixalles generades i reciclades. Aj. Palafolls

Les dades de l’Ajuntament mostren una caiguda en la recollida de la fracció orgànica. L’any passat es van recollir 228 tones, mentre que fa 2 anys se’n van separar 246. Així, l’evolució és decreixent i en un any el reciclatge de l’orgànica ha caigut un 7%.

També ha disminuït el reciclatge del paper. Durant el 2016 s’han recollit 128 tones, un 8,8% menys que el 2015.

D’altra banda, ha augmentat un 16% el reciclatge del vidre, augmentant en 20 tones la quantitat recollida. Se n’han comptabilitzat 142, així com també els envasos, que ha experimentat un lleuger increment (2%), passant de 109 a 112 tones.

De les 5.500 tones d’escombraries recollides durant el 2016, se’n van separar correctament menys de la meitat: 2.000 tones. Tot i això, Palafolls se situa 6 punts per sobre de la mitjana de Catalunya (30%) i representa un 15% més que fa 10 anys. La brossa generada ha augmentat en un any, però també les tones reciclades.

Fa 3 anys que Palafolls va iniciar el reciclatge de la fracció orgànica i davant les xifres, l’Ajuntament manté la importància de separar els residus però també la de reduir les deixalles. Cada palafollenc ha generat més de 600 quilos de brossa. L’objectiu, manté l’Agència Catalana de Residus (ACR) és que tots els municipis arribin a una taxa de reciclatge entre el 50 % i el 70% de cara al 2020.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics