PLF obrirà els lavabos a persones amb malalties intestinals

Targeta "No puc esperar!". CCMA
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

20150415_nopucesperarEl projecte “No puc esperar!” està orientat a persones amb problemes mèdics que necessiten utilitzar un lavabo urgent, especialment aquells que pateixen la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa, però també altres com ara pacients operats de còlon.

La iniciativa col·labora amb hospitals que són els que, seguint criteris mèdics, concedeixen les targetes que acrediten el portador com a persona amb dret a utilitzar preferentment el bany només ensenyant-la i sense preguntes.

Tots els grups municipals han acordat, per unanimitat, adherir-se a la iniciativa de l’Hospital Trueta i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa. Així, l’Ajuntament de Palafolls es compromet  a permetre l’ús dels banys dels equipaments públics a les persones que disposin de la targeta.

La coordinadora del projecte “No puc esperar!” en fa una valoració molt positiva de l’adhesió de Palafolls i destaca la importància del compromís de les administracions. Són declaracions d’Ángeles Roca.

La targeta és gratuïta i l’atorga els centres sanitaris col·laboradors només als pacients que no poden esperar. Actualment hi ha 24 hospitals col·laboradors a tot Catalunya dels 40 de la xarxa de l’Institut Català de la Salut. No es reparteix a tots els afectats per malalties intestinals, sinó només als que la patologia els impedeix esperar fins a trobar un bany.

L’Hospital de Mataró és col·laborador a la comarca i es preveu que també s’hi adhereixin el de Calella i Blanes, tots dos pertanyents a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L’Associació de Malalts de Crohn compta amb una aplicació mòbil on a través de la geolocalització es marquen els banys més propers, útil sobretot quan el pacient es troba en un municipi amb el que no està familiaritzat. Ara, els equipaments municipals de Palafolls passaran a formar part de l’aplicació i l’Ajuntament anima als establiments a sumar-s’hi. Palafolls se suma al llistat d’administracions de la comarca que ja s’hi han adherit, al costat del Consell Comarcal del Maresme, Malgrat de Mar, Tordera, Canet, Mataró, Calella i, ara, Palafolls. “No puc esperar!” està àmpliament estès a Girona i a Barcelona. El repte per aquest any és ampliar-lo a la resta de Catalunya. El projecte compta amb el suport del Departament de Salut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics