Salut augmenta la inversió al CAP de Malgrat, però PLF es queda al marge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

cap-malgrat-frontal (1)El Departament de Salut invertirà gairebé dos milions als Centres d’Atenció Primària de la Regió Sanitària de Girona, publica el Punt. Segons ha pogut confirmar aquesta emissora, l’increment d’assignació intenta compensar els centres en situació de vulnerabilitat i infradotació.

En aquest cas, la inversió a Malgrat ascendeix fins a 200.000 euros. El CAP de Palafolls depèn del de Malgrat, però la nova assignació no es destinarà als Equips d’Atenció Primària (EAP) del municipi.

Segons el Departament, l’objectiu és combatre les desigualtats i s’invertirà en augmentar el nombre de professionals. Si no es contempla Palafolls és, argumenten, perquè no es troba en situació de vulnerabilitat respecte la resta.

Només a l’Alt Maresme s’injectaran 714.500 euros distribuïts entre Tordera, Pineda i Malgrat, amb 200.000 cadascú, i Calella amb 114.500. En total suposa 65 milions d’euros més que es repartiran en cinc anys.

El mínim amb què es dotaran els equips d’atenció primària és de 30.000 i 200.000 l’increment màxim a la regió sanitària de Girona.

Aquest any, els pressupostos de la Generalitat preveuen, a més, la redacció del projecte per ampliar el CAP de Malgrat, el que comportaria la retirada dels barracons.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics