Continua la lluita contra les pintades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

pintadaAquest dimarts passat la Policia Local de Palafolls ha enxampat a 3 joves mentre pintaven mobiliari urbà a prop del camp de futbol.

Els agents van enxampar els joves, d’entre 19 i 21 anys, in fragantis a la zona del Pla de la Sorra mentre pintaven un grafit. La policia els va identificar i requisar les motxilles on hi duien el material: fins a 16 esprais de pintura.

Precisament aquesta setmana, s’han enllestit les tasques de neteja de grafits a les portes de fusta de la Biblioteca Enric Miralles.

L’Ajuntament fa temps que ha declarat la guerra a les pintades. A la pressió policial hi va incorporar un pintor per eliminar els grafits el més aviat possible per tal que els joves s’adonessin que el que pintaven era àgilment eliminat i així dissuadir-los. La tercera pota és la col·laboració ciutadana.

 

L’ordenança de civisme tipifica les pintades a les façanes i edificis, tant públics com privats, com a infracció lleu i els autors s’exposen a sancions d’entre 100 i 200€. A més, és difícil determinar-ne els responsables perquè sovint no s’enxampen.

 

El consistori manté que es gasta milers d’euros a l’any per netejar les pintades i fa una crida al civisme. L’any passat van aparèixer grafits a l’exterior del Palauet i a la passera on hi va actuar d’urgència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics