Tordera celebra St Jordi amb Prudenci Bertrana

 

logo_local_Bertrana_verticalEls dies previs i el de la mateixa diada de Sant Jordi és el moment en què s’organitzen gran part de les activitats culturals i literàries. En el cas de Tordera, durant tot aquest any està immers en la commemoració del 150è aniversari de Prudenci Bertrana, pel que la figura de l’escriptor centrarà part dels actes.

Demà passat es presenta el projecte de l’Arxiu Històric Local del municipi  veí que acollirà el centre d’estudis i recerca sobre l’autor i que es començarà a construir sobre la Biblioteca.

L’immoble acull, a més, l’exposició “Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats de Prudenci Bertrana”. És la primera vegada que surt del museu d’Art de Girona i es podrà visitar a la Biblioteca de Tordera fins el 24 d’abril.

El vespre del dijous, el Teatre Clavé estrenarà el documental produït per l’Ajuntament sota el títol “Bertrana, ànima d’impenitent”. El reportatge és una retrospectiva a la vida i obra de Bertrana i s’ha rodat en els últims mesos entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona. El documental compta amb veus diverses del món de la política i la cultura, entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller de cultura, Santi Vila, la investigadora en Literatura Contemporània Margarida Casacuberta i el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí,entre d’altres.

Un cop acabi la primera visualització amb públic del documental, es lliuraran els Premis del Concurs Literari de Sant Jordi.

L’any Bertrana va començar el 19 de  gener amb l’estrena de l’espectacle literari “Més Bertrana, més!” coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l’escriptor i pintor, fill de Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics