L’ACA no urbanitzarà la riera fins el 2021 i en culpa l’Ajuntament malgratenc

Desembocadura de la Riera. Google Maps
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Desembocadura de la Riera. Google Maps
Desembocadura de la Riera. Google Maps

L’actuació, argumenta l’Agència, no està inclosa en la planificació actual que té vigència fins el 2021, pel que defensen que qualsevol partida destinada a la urbanització de la desembocadura de la riera no es podria incloure fins d’aquí 4 anys.

L’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua van signar un conveni de col·laboració el 2009 on es definien les actuacions pendents a la riera de Palafolls al seu pas per Malgrat.

L’òrgan s’havia d’encarregar de redactar els estudis i projectes així com de la seva execució en terminis determinats. La llista contenia la canalització del tram final de la riera, amb un pressupost de 2,4 milions. Les obres no s’han executat. L’Ajuntament ara les reclama, però l’ACA culpa el consistori d’evitar que prosperessin en el seu moment.

L’ens manté que dos dels projectes que es preveia redactar “no es va poder fer en els terminis establerts al conveni” i que al 2012 es va proposar incloure un annex al document on unificar els dos projectes i ampliar el seu termini de redacció.

Segons l’ACA, la proposta va comptar amb el desacord de l’aleshores alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), pel que es va aturar la signatura i, per conseqüent, la tramitació del conveni .

El Pla de Gestió vigent, que va entrar en vigor el 3 de gener, no contempla invertir els més de  2 milions d’euros a la Riera. L’assumpte podria acabar als jutjats. El govern està elaborant un estudi jurídic perquè si no s’executen les obres, no descarten denunciar l’ACA. L’Ajuntament manté que és una actuació “prioritària”, ja que amb les pluges s’inunda la zona i no s’hi pot passar. A més, està subjecte a les obres del passeig marítim.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics