Blanes ajorna la votació del POUM

Moment del ple. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Manifestació dels treballadors dels càmpings. Aj. Blanes
Manifestació dels treballadors dels càmpings. Aj. Blanes

Ha sigut el tema més destacat del ple d’aquest dijous de l’Ajuntament blanenc, on s’incloïa la revisió de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal . la seva aprovació havia de legalitzar les ampliacions dels càmpings que es van fer sense permisos fa 20 anys.

La sessió plenària ha sigut tensa i ha enfrontat l’oposició i el govern. el debat comptava amb una gran expectació tant de defensors com detractors. De fet, abans que comencés el ple, treballadors dels càmpings s’han manifestat davant l’Ajuntament i han omplert la sala perquè consideren que el POUM els permet mantenir els seus llocs de treball.

C’s ha demanat que el tema quedés sobre la taula per una posterior aprovació i paral·lelament es crearà una Taula de Negociació on hi participaran treballadors i empresaris dels càmpings.

La proposta d’ajornar la votació ha comptat amb el recolzament de PSC, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes i PP, mentre que ICV i la CUP s’han mantingut al marge.

L’aprovació inicial del POUM que es portava a ple inclou la possibilitat de regularitzar la situació de dos càmpings de Blanes que van ampliar les instal·lacions en terrenys que no contemplaven aquests usosEl govern municipal volia aprovar el nou POUM després que el Tribunal Suprem l’anul·lés amb una sentència del 2010.

Des de la regidoria d’Urbanisme es vol regularitzat aquestes ampliacions il·legals en zones no urbanitzables perquè, argumenten que desmuntar-les comportaria perdre llocs de feina i també una reducció de 50.000 pernoctacions anuals.

Com que el POUM no s’ha votat, l’equip de govern ha entrat per la via d’urgència la proposta de suspendre totes les llicències urbanístiques mentre no s’aprovi inicialment el nou reglament.

Al març es van aprovar les sancions als càmpings que han construït sense permís: 20.604 euros El Pinar i 1,5 milions al Bella Terra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics