URGENT

El cens de palafollencs a l’estranger es dobla en l’última dècada

Compartiu aquesta història

Les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents al passat mes d’abril xifren en 91 persones els palafollencs que han emigrat a l’estranger originaris o amb residència a Palafolls i censats com a residents a l’estranger.

Els veïns del municipi que han marxat fora de les fronteres espanyoles s’ha estabilitzat en els últims tres anys. El 2016 es va tancar amb 91 emigrants, només 2 més que el 2015 (89). Tot i aquesta frenada aparent, des de l’esclat de la crisi el 2007, els palafollencs que s’han traslladat fora i registrats al Cens Electoral de Residents a l’Estranger (CERA) s’ha més que doblat.

Fa 10 anys n’eren 39 els registrats, pel que ha crescut un 133%. L’augment més important es va produir al bell mig de la crisi, entre el 2010 i el 2011, passant de 55 a 66. Destaca també la crescuda en el període anterior, quan al cens s’hi van sumar 10 palafollencs i més recentment el 2015 després d’incrementar la xifra amb 9 emigrants fins als 89.

La tendència dels últims anys ha sigut el creixement. Només abans de la crisi, entre el 2004 i el 2006, el cens electoral de palafollencs a l’estranger va baixar. L’estancament dels 91 estrangers entre l’any passat i l’actual arriba una dècada després de l’esclat de la crisi econòmica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics