URGENT

Els malgratencs decidiran si volen l’àrea comercial  

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de Malgrat preguntarà el juliol als ciutadans si volen o no el complex. L’espai inclouria un Decathlon, tres supermercats, restaurants, una gasolinera i habitatges. La proposta de construcció d’una àrea comercial a la zona d’Escultor Clarà la va deixar sobre la taula l’anterior govern socialista.

L’anunci el va fer l’aleshores alcalde socialista Joan Mercader pocs dies abans de la moció de censura. D’una banda Mercader assegurava que les negociacions estaven molt avançades, però diverses veus van desmentir que el projecte estigués tan tancat com s’assegurava, tot i que sí es van reconèixer contactes i converses amb els promotors.

L’actual govern de Malgrat  ha anunciat que el proper mes de juliol organitzarà una consulta vinculant per decidir si tira endavant la proposta. La portaveu del govern, Neus Serra (PDeCAT), manté que el projecte ja s’ha fet arribar a l’Ajuntament.

Abans de convocar la consulta es presentarà el projecte i s’obrirà un debat que finalitzarà amb la votació. Per tal que tirés endavant s’hauria d’aprovar un canvi de planejament que ja estaria contemplat dins el calendari del projecte.

Serra ha matisat a més que, tenint en compte que el govern és un quadripartit, hi poden haver divergències internes. En el que sí que estarien d’acord és en la consulta popular.

El projecte, pel govern, és molt més que un conjunt comercial, és una decisió que marcarà el futur urbanístic i econòmic del municipi. En cas que el resultat de la consulta fos negatiu, l’Ajuntament tindria altres projectes per la zona d’Escultor Clarà, però que no hauria concretat encara.

El 2009 s’havia projectat a la zona l’Àrea Residencial Estratègica que preveia construir 525 habitatges protegits, però que no es va arribar mai a desenvolupar.

Zona de la nova àrea comercial Escultor Clarà en Malgrat de Mar (Aj. MdM)
Zona de la nova àrea comercial Escultor Clarà en Malgrat de Mar (Aj. MdM)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics