Calella acollirà la creu de Lampedusa, símbol de la tragèdia del refugiats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La creu de LampedusaLa creu es va realitzar amb restes de fusta de les embarcacions d’immigrants que han arribat a l’illa siciliana de Lampedusa. Es tracta d’un encàrrec del Papa Francesc al fuster de l’illa. L’escultura, de 2,80 de llarg i 1,50 metres d’ample ha viatjat per diversos països amb l’objectiu “de transmetre un missatge de solidaritat als que l’aculli”, a més de reflexionar sobre la tragèdia dels refugiats obligats a deixar casa seva. L’últim municipi català que visitarà serà Calella, i ho farà a l’hospital.

L’escultura estarà exposada demà i dijous al centre sanitari.  La creu de Lampedusa ha viatjat per diferents ciutats de Catalunya, entre elles Vic, Montserrat o Tarragona.

Amb aquest gest, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva manté que vol mostrar la seva solidaritat i suport als refugiats i reafirmar el respecte a les persones, la seva dignitat, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.

L’origen de la creu de Lampedusa es remunta al primer viatge que el papa Francesc va fer a l’illa. La creu tallada pel fuster de l’illa, Franco Tuccio, pesa 60 quilos i va ser beneïda el 2014 pel papa Francesc a la plaça de Sant Pere amb la voluntat que viatgés pel món.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics