URGENT

Les negociacions del POUM a Blanes, en temps afegit

Compartiu aquesta història
3a reunió per debatre el POUM. Aj. Blanes
3a reunió per debatre el POUM. Aj. Blanes

Aquest dilluns s’han tornat a reunir a l’ajuntament de Blanes els grups polítics per continuar debatent l’aprovació inicial del POUM revisat, que ha quedat a l’aire des de l’últim ple municipi de finals d’abril. És la tercera reunió amb la que s’ha intentat avançar en el consens polític, però després de gairebé dues hores de reunió s’ha tancat sense cap acord al respecte.

S’ha donat 24 hores més de termini a les formacions per reflexionar si volen seguir negociant o per contra es pren la decisió final de portar el tema al debat del ple municipal. Això significaria que es portaria a aprovació el reglament que inclou la regularització de les ampliacions il·legals dels càmpings, el principal aspecte que enroca el POUM.

Des de les formacions d’ ICV-EUiA i Batega per Blanes, s’ha posat com a condició que se signi un conveni laboral entre els propietaris dels càmpings i els treballadors. També demanen que els dos càmpings afectats paguin les sancions de 2,7  milions en total  sense interposar recurs  i que cedeixin terrenys per fer un passeig. Al respecte, l’alcalde Miquel Lupiáñez només recolzaria la 1a.

Lupiáñez va posar sobre la taula fer una Consulta Popular però es va descartar perquè s’allargaria 4 mesos i “ja no hi ha marge de maniobra”.

Per la seva banda, Ciutadans ha demanat un informe jurídic que justifiqui perquè és necessari que el tema dels càmpings s’inclogui en l’aprovació inicial del POUM.

Des d’ERC s’ha plantejat la mateixa qüestió a la inversa: aprovar ara el POUM sense la legalització dels càmpings i després tornar a portar tel tema però incloent-ho després d’haver-ho treballat. Aquesta darrera variant ha estat rebutjada pels tècnic, explicant que no era possible.

Avui al vespre es tornaran a reunir per decidir si les negociacions continuen o si el POUM es porta a aprovació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics